De uitdaging

Kan jij zonder geld of hulp van het thuisfront, al liftend de eindstreep in Barcelona halen en een reis rond de wereld winnen?

Hitchhiker Lifter
School Mexico

Liften voor charity

We werken samen met misschien wel de bekendste backpacker ter wereld met het hart op de juiste plaats: Mom I'm Fine. De bedoeling is dat de opbrengsten van de Barcelona Express integraal gaan naar z’n stichting die op dit moment een school aan het bouwen is in Mexico vervaardigd uit gerecycleerd plastic uit de oceanen. Er zijn liefdadigheidsinstellingen die donaties in bitcoin en andere cryptocurrencies accepteren omdat het veilig en efficiënt is, en belastingbesparend. Op platforms zoals de Bitcoin 360 AI-app kunnen gebruikers gemakkelijk Bitcoin en andere crypto's kopen om bij te dragen aan een goed doel. Maar voordat u Bitcoin 360 AI-handelsbots gebruikt, is het raadzaam om Bitcoin 360 AI App test uit te voeren om te verifiëren of het platform legitiem is of oplichterij.

School Mexico

Hoe deelnemen?

Stel een team samen van 2 of 3 avonturiers.
Kies een vertrekstad en begin te broeden op een strategie om zo snel mogelijk de eindstreep in Barcelona te halen.

Participation
Participation
Plane

De hoofdprijs

300 teams strijden voor de ultieme hoofdprijs:
een reis rond de wereld. Met dit round-the-world ticket krijgen
jullie vliegkilometers genoeg om alle continenten te bezoeken.

Cup

Vijf Etappes

De Barcelona Express wordt opgesplitst in 5 etappes waarbij telkens de tussenstand wordt opgemeten. Het einde van een etappe bevindt zich steeds op een unieke locatie langs de route (rivieren, kasteeldomeinen, historische steden, strand, ...) waar je kunt kamperen en er ’s avonds een feest wordt georganiseerd. De ochtend nadien krijgt iedereen de instructies voor de volgende etappe.

Stages
Etappes
Spectators
Bridge
Jumper

Checkpoints

Op elke etappe zijn er checkpoints op beroemde plaatsen waar extra bonificatietijd te winnen valt!

Checkpoint Photo
Checkpoint Photo

De Shirts

De leider van het klassement draagt de Gele Trui, het team dat het best de challenges op de checkpoints uitvoerde de Groene Trui, en de winnaar van het gekste verhaal van de dag draagt de Bolletjestrui.

Marcellekes
Groen Geel Bollekes

Inschrijven

Inschrijven voor The Barcelona Express kost 250 € per persoon
Maar… je kan je ook laten sponsoren, en je sponsors laten betalen!

Sign up
Sign up

Sponsoren?

Je inschrijvingsgeld kan je laten betalen door sponsors. The Barcelona Express krijgt sinds jaar en dag veel aandacht van de nationale & internationale media.

Sponsor kun je worden vanaf 25€ (Er zijn 10 sponsorbewijzen per persoon, die je terugvindt op je persoonlijke loginzone).

Deze sponsoren krijgen hun logo of naam op je persoonlijke shirt, alsook op je online teampagina waar je fans je tijdens de wedstrijd LIVE kunnen volgen. Je kan hun logo’s uploaden via je loginzone.

Je kan uiteraard nog veel meer doen voor je sponsors : je teamnaam ernaar vernoemen, tijdens de race je sponsor in de kijker zetten, bloggen over de trip,..

The Wall of Fame

Dit zijn de winnaars van de afgelopen edities van The Barcelona Express.

Praktische info

Dat hangt af van je vertrekplaats!

  • Zaterdagochtend 13 juli uit Amsterdam
  • Zaterdagochtend 13 juli uit Brussel (Nederlands)
  • Zondagochtend 14 juli uit Brussel (Franstaligen)
  • Maandagochtend 15 juli uit Parijs

Na vijf etappes liften kom je aan in Barcelona (woensdagnamiddag voor reeks Amsterdam en Brussel 1, donderdagnamiddag voor reeks Brussel 2 of vrijdagnamiddag voor reeks Parijs. Iedereen kan 1 nacht blijven op onze camping in Barcelona (Camping Tres Estrellas). Je kan bij je inschrijving nog nachten bijreserveren aan 10€ pp per nacht.

De beste liffteams van elke reeks krijgen een mooie prijs maar kunnen deze nog inwisselen tegen de hoofdprijs: De Wereldreis.

Op 20 juli 2019 wordt namelijk de finale gespeeld: De top 3 beste teams van elk van de 3 reeksen zullen op zaterdag 20 juli het finalespel spelen in Barcelona

Er is tijdens de route op elke etappe een kampeerplaats voorzien voor elke deelnemer. We logeren steeds op prachtige locaties . Dit kunnen kasteeldomeinen zijn, rivierbanken, prachtige stranden en historische steden. Er zijn altijd sanitaire faciliteiten voorzien, hoewel die af en toe vrij basic zijn! We raden je aan om een slaaptentje en slaapzak mee te nemen.

Eten is niet standaard inbegrepen in de trip, maar we hebben wel een volledig uitgerust mobiel keukenteam mee, dat op elke locatie heerlijke maaltijden zal serveren voor de hongerigen. Je kunt de optie Food aanduiden in je loginzone (+70€ voor ontbijt en avondeten tijdens elke etappe van de race).

Alle teams krijgen een GPS tracker mee. Op die manier weet de organisatie op elk moment waar de teams zich bevinden.

Omdat liften niet geheel zonder risico is willen we je graag nog volgende zaken meegeven:

>> Stel je veilig op, ga niet roekeloos langs drukke wegen voor een auto springen met het idee 'ze hebben me wel gezien'! Laat je nooit, nooit, nooit afzetten langs de kant van de autosnelweg: 't is illegaal, en je geraakt er mogelijks niet meer weg! ’t Is beter om dan enkele kilometers de verkeerde richting uit te rijden, het kan nog je geluk zijn!

>> We hebben een noodnummer. Dit staat 's morgens op elk etappeblad, maar sla het ook nog eens op in je gsm.

>> Noteer steeds de nummerplaat van je chauffeur op je liftkaart voor het instappen of maak er een foto van. Dat schept meteen een gevoel van controle.

>> Voor de iets minder getalenteerde lifters wordt er dagelijks een lijst gegeven van trein- en busuren die je ook aan de aankomstplaats kunnen brengen. Wie dit openbaar vervoer noodgedwongen moet gebruiken, krijgt uiteraard de laatste tijd van de dag (= aankomst wordt op 20u gezet).

De terugkeer uit Barcelona is op eigen initiatief. Velen liften nog wat verder of blijven wat plakken aan de Costa Brava. We moedigen iedereen aan om ook naar huis terug te liften, maar je kan natuurlijk ook terugvliegen uit Barcelona. Onze camping (Tres Estrellas) ligt op 2 km van de luchthaven van Barcelona.

Inschrijven voor The Barcelona Express kost 250 € per persoon

Inschrijven voor The Barcelona Express

De publieke inschrijvingen openen op 20 januari.

De eerste 200 deelnemers ontvangen een Ultimate Hitchhiking Power Bag!

You're dreaming of being part of the adventure but none of your friends is brave enough to join your team? Find a teammate in the same situation by clicking on the button here under.

Vind een teamgenoot